Veiligheid

Houd inbrekers buiten de deur

Bent u van plan om uw huis van inbraakbeveiliging te voorzien? Neem dan ook de optie voor rolluiken voor uw ramen serieus in overweging! Onze rolluiken maken het inbrekers heel moeilijk. Het rolluiksysteem met het aluminiumpantser is zeer inbraakbestendig.

De tendens van daadwerkelijk geslaagde inbraken neemt af, maar de pogingen nemen toe. Inbrekers werken vaak onder tijdsdruk. Hierdoor kan een gesloten rolluik afschrikken. Veel mensen denken dat inbraken alleen ’s nachts plaatsvinden. Fout! 50% van de inbraken gebeurd op klaarlichte dag en meestal via de terrasdeuren in de tuin. Deze kunnen in de meeste gevallen met een schroevendraaier binnen 20 seconden geopend worden.

veiligheid rolluiken

Rolluik(en) automatisch omhoog bij brand

In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 7000 woningbranden. Daarbij raken 700 mensen ernstig gewond. Onze elektrische rolluiken zijn uit te breiden met een Somfy rookmelder. I.c.m. een TaHoma of Connexoon smart-box kan de rookmelder in geval van brand de rolluiken automatisch omhoog sturen waardoor er altijd een vluchtroute naar buiten is via raam of deur. Bij aansluiting op de Somfy TaHoma krijgt u een SMS of e-mail bericht zodra de rookmelder rook/brand detecteert.

Ook is het mogelijk om het rolluik, samen met de TaHoma / Connexoon en internet modem, aan te sluiten op een stekkerdoos met ingebouwde accu (UPS). Wanneer er brand uitbreekt in de meterkast en het hele huis zonder stroom komt te zitten kunnen de rolluiken altijd omhoog gestuurd worden.

automatisch omhoog bij brand